Frågor & SvarHur anmäler jag mig till Kurs/kurser?
Du bokar in Dig via vårt  Bokningssformulär. Kom ihåg att läsa villkoren först.


Var hittar jag kursschemat?
Kursschemat med all tillhörande information finns under  Kursschema.


Ja, jag vill börja dansa hos Er. Men vad ska jag ha på mig?
Du kan ha på Dig precis vad Du vill, men vi brukar rekommendera mjuka bekväma kläder och mjukare skor eller barfota.  Höftsjal  (med eller utan mynt) är självklart frivilligt, men någon form av sjal runt höfterna framhäver dina rörelser. Du kan använda en halsduk om du vill. En bra idé är att ta med en vattenflaska, då man blir rejält svettig av att dansa. Kom precis som Du är! 


Kan man delta i samma kurs eller samma dag/tid flera terminer? Stannar man då på samma nivå eller klättrar man upp en nivå för varje termin?
Det här med nivåer är så individuellt. Alla lär sig i sin egen takt och man ska hellre välja den kurs som verkar rolig och passar i ditt vardagsschema, än att titta på nivåer. Viktigt att komma ihåg är att nivåerna enbart är en fingervisning för läraren för att på ett ungefär uppskatta hur länge Du dansat. Läraren anpassar alltid nivån efter Dig individuellt och alternativ ges. Dessutom skiljer sig grupperna åt från termin till termin, beroende på vilket tema läraren väljer. Du kan alltså som erfaren dansös delta i en nybörjarkurs och slipa din grundteknik och utvecklas mycket i den kursen för läraren anpassar nivån efter Dig individuellt och kan du mer, så får du fler alternativ. Känner du att det går för fort fram kan Du alltid be läraren ge Dig enklare alternativ. Samma kurs repeteras aldrig, vi har alltid nya teman, ny musik och nya rörelser varje termin, även om dag, tid och nivå i schemat är detsamma.
 

Jag har problem med mina knän och kan därför inte göra vissa rörelser. Passar Magdans mig?
Absolut! Läraren ger alltid alternativ för dem som inte vill hoppa eller göra andra typer av rörelser, om hon vet att någon i gruppen exempelvis har problem med sina knän. Det är bra om Du berättar det för oss när Du anmäler Dig, så lägger vi in en liten notering till läraren. Detta är självklart något som stannar hos oss och läraren nämner inga namn högt i gruppen, utan talar bara om att de som vill kan göra andra alternativ. Oavsett om Du vill berätta för oss om Du har fysiska eller mentala tillstånd, är gravid eller har något annat tillstånd som kan påverka Dig när Du tränar, eller om Du hellre behåller det för Dig, så kan Du anpassa träningstillfället helt efter Din egen förmåga. Du gör de rörelser som känns bra, i det tempo Du vill. Kom dock ihåg att rådgöra med läkare först om Du har ett sjukdomstillstånd.


Hur behandlas mina uppgifter?
Alla Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och stannar hos oss i säkert förvar. Enbart i de fall där en påminnelsefaktura inte betalas och vi behöver lämna över ärendet till inkasso lämnar vi vidare Dina uppgifter, och då enbart till det inkassobolag vi samarbetar med. Förutsatt att Din faktura är betalad, så raderas Dina uppgifter efter 1 år. Vi behåller Dina uppgifter i 1 år, eftersom Du har möjlighet att ta igen eventuella missade tillfällen under 1 års tid.


Är Ni ett seriöst företag?
Självklart! Vi är ett etablerat friskvårdsföretag och är av Skatteverket godkända för F-skattesedel. Vi är även registrerade hos Bolagsverket. Vi samarbetar med flera företag, såsom Actiway, Wellnet, Friskvårdskupongen, STAR Stockholm med fler samt stödjer UNHCR, Cancer- och Allergifonden, Barncancerfonden, World Animal Protection med fler.


Vad är Orientalisk Dans bra för?
Orientalisk Dans är inte bara roligt och svettigt, utan även självförtroendehöjande. 
Du ökar Din kroppsmedvetenhet och stärker Din kropp, både mage och rygg samt höfter och axlar. Du förbättrar även Din kondition, smidighet och koordinationsförmåga. Magdans passar personer som fått FaR (fysisk aktivitet på recept). Man kan utöva Magdans i terapeutiskt och fysiologiskt syfte, oavsett ålder, längd, vikt, kulturell bakgrund eller utseende. Du är Du och Du är ditt bästa Du! Magdans passar alla som älskar att Dansa och vill ha ett aktivt liv!


Till vem riktar sig Era kurser?
Vår Orientaliska Dansakademi riktar sig till alla som vill ha ett aktivt liv och älskar att dansa! Vi erbjuder Endast- Kvinnor - kurser. Vi vill att alla ska få uppleva den Orientaliska dansens känsla och sensualitet och tycker därför att det är underbart att så många har fattat tycke för våra Magdanskurser. Våra kurslokaler är låsta inifrån och fria från insyn, dvs. de är antingen en trappa upp eller en trappa ned, har portkod, och även om stora fönster finns så är de danslokalerna en eller två våningar upp. Det möjliggör att alla oavsett bakgrund kan känna sig trygga och bekväma hos oss.


Vad har Era lärare för utbildning?
Vi har höga krav på mångårig erfarenhet inom Orientalisk Dans samt både träningsfysiologisk och pedagogisk utbildning. Förutom tidigare utbildning och erfarenhet, så går vi internt igenom hur vi ska lära ut, vilken pedagogik vi använder oss av, hur varje kurs läggs upp samt hur deltagare ska bemötas och tas hand om på bästa sätt för att känna sig trygga och bekväma i våra kurser. Vi förnyar regelbundet våra kunskaper, åker på kick-offs och workshops i Mellanöstern och världens alla hörn, för att få ny inspiration, feedback, tips och idéer av världens bästa dansare och pedagoger. För oss är det viktigt att lära ut på ett sätt som gör att deltagarna får utvecklas i sin egen takt, då alla människor är individuella och lär sig olika snabbt. Det innebär att alternativ för övningar ska ges, så att deltagare som lär sig fort inte blir uttråkade och deltagare som vill träna på basövningar får möjlighet till det. Det är även viktigt att deltagare som tränar hos oss av terapeutiska eller fysiologiska skäl, t ex deltagare med FaR, får alternativ som passar bra.


Hur länge har Ni funnits?
Vårt Orientaliska Friskvårdsföretag är ett ständigt expanderande företag som drivits i många år, både i Sverige, Egypten och en viss tid i Grekland. De senaste 10 åren har vi även etablerats som ett eget Orientaliskt Friskvårdsföretag här i Sverige, men vi har i många år dessförinnan hyrts in av olika företag i Sverige för uppträdanden, workshops, event, kick-offs, kurser med mera.


Varför skiljer sig danskurserna i pris?
Priset på kurserna är beroende av hur många tillfällen varje kurs har, hur långt varje enstaka tillfälle är samt om dansredskap används och det därför krävs mer plats och färre kan delta.


Hur ofta har Ni kursstarter?
Vi har haft stor efterfrågan på våra kurser och det är vi jätteglada för! Vi startar igång våra kurser 1-2 ggr per termin, beroende på efterfrågan. Vi erbjuder kortare och längre kurser under vår- och höstterminerna. Under försommar  och sommar erbjuder vi längre och kortare kurser samt intensivkurser. Några gånger per termin anordnar vi även Prova på- tillfällen, Event, Workshops samt Specialkurser. Varmt välkommen!


Hur många deltagare får plats per kurs?
I samtliga kurser begränsar vi antalet deltagare till 10-15 personer, så att det finns ordentligt med dansutrymme. Det är även viktigt att kurserna har ett begränsat antal deltagare så att dansläraren hinner se alla deltagare och ge alla individuell feedback. I kurser som exempelvis Saidi, där vi använder käppar och kurser med Fan Veils, behövs större utrymme då dessa dansredskap tar plats och således begränsas även antalet deltagare till ett mindre antal.


Vad händer om jag inte får plats på önskad kurs?
Om Du inte får plats på en önskad kurs, så finns alternativ som kan passa Dig ändå. Det finns även möjlighet att stå på en väntelista. Vi kontaktar Dig omgående om Du får plats på kursen, men senast före kursstart. Vänligen Boka Din kursplats i god tid för att få plats i önskad kurs. Får Du inte plats i en kurs, så finns det ofta plats i en annan kurs under en annan dag/tid. Blir alla kurser helt fullsatta sätter vi nästan alltid in en extra kurs.


Hur betalar jag kursen?
Inom 24 timmar efter det att Du anmält Dig till kurs får Du en bekräftelse till den e-post Du angivit. Får Du plats i önskad kurs, så skickas en faktura ut till din e-postadress inom någon månad. Har Du ingen e-post skickar vi Kursinfo samt Faktura till Din adress. Din anmälan är bindande för att alla ska få en rättvis chans att få plats i önskad kurs, men Du har 14 dagars ångerrätt enligt Distanslagen och Du får självklart byta kurs under terminens gång i mån av plats. Kom ihåg att boka Din kursplats i god tid för att få plats i önskad kurs.

Kan man lära sig dansa Magdans bra, även om man börjar som vuxen och inte dansat som liten?
Självklart! Alla som har  starkt intresse och brinner för dansen kan bli hur bra som helst. Övning ger färdighet!


Kan man ta privatlektioner hos Er?
Javisst!  Kontakta oss  för information om tider och priser, så kommer vi överens om något som passar Dig. Vi har även paketerbjudanden.


Vad gör Ni mer än erbjuder danskurser?
Förutom att erbjuda träning, danskurser, privatlektioner, kick-offs för företag, event för möhippor, tjejkvällar och skolevent, anordna happenings, workshops och intensivkurser, erbjuda dansöser för bröllop och fest, så har vi även en  Orientalisk butik  med vackra produkter från bland annat Egypten.


Hur fungerar det med att beställa och betala varor?
Man kan beställa önskade varor via vårt formulär  Beställa varor  och man väljer då om man vill betala i förskott eller hämta varorna vid överenskommen tidpunkt i Stockholm, t ex i våra danssalar. Beställer man postförsändelse så tillkommer porto på 20 SEK per vara. Vill man hämta varorna vid överenskommen tid, så kan man betala kontant på plats och inget porto tillkommer.


Var finns Hayati Dansakademi?
Våra danslokaler finns i Stockholm vid Thorildsplan, Gullmarsplan och Tekniska Högskolan, nära T-bana/ Tvärbana/ Bussar. Det finns även parkering utanför våra danslokaler för Dig som åker bil. Vi finns ute på flera olika företag runtom i Sverige och även i utlandet, samt anordnar Kurser, Workshops, Event med mera på flera skolor och andra verksamheter runtom i landet. Våra Magdansöser bor i Stockholm, men uppträder i hela Sverige och i utlandet.  Vi kommer även gärna till Er och anordnar Event, Kurser, Möhippor, ger Privatlektioner med mera. Vi kommer till Er eller Ni till oss!


Om Du har frågor eller funderingar är Du välkommen att kontakta oss 
via 070 76 78 050 eller info@hayati.se .
 

 
Vi ser fram emot att skaka loss tillsammans med Dig!