Orientalisk Magdans

Oriental Bellydance


Kvinnlighet, Sensualitet 
och Orientalisk 
värme 
till musik
 
från Faraonernas land!I den Orientaliska dansen blandas glädje och energi med kondition, styrka och smidighet. Mage, rygg, höfter och axlar rör sig mjukt och graciöst till vacker orientalisk musik. Rejält svettigt, riktigt roligt och en ordentlig energiboost för självförtroendet!

Egyptisk Magdans kan utövas både i terapeutiskt syfte och för att minska midjemåttet samt träna upp smidighet och rörlighet. Passar även Dig som har fått FaR - fysisk aktivitet på recept. Fokus ligger vid att stärka muskulatur i framförallt rygg och mage, men även kring höfter, ben och axlar. Tanken är att alla ska kunna delta i kurserna och anpassa nivån efter egen förmåga, vilket innebär att teknik, repetition, variation och successiv vidareutveckling är viktiga faktorer samt att olika alternativ till rörelser ges. Hopp och snurrar förekommer enbart för de som vill och kan.

Vi riktar oss till Dig som vill och behöver  komma igång med träning och till Dig som redan tränar aktivt eller har dansat förut, men vill lära Dig mer, utvecklas och få en fantastisk träningsupplevelse.

Dansstilar  som vi använder oss av är bland annat Raqs Sharqi, Raqs Baladi, Shaabi, Ghawazee, Saidi, Eskandarini, Tablasolo mm. Vi blandar även olika klassiska och moderna stilar. Främst använder vi oss av Egyptisk stil, där det skakas ordentligt, men vi dansar även Orientalisk Dans från Libanon, Turkiet, Marocko, Algeriet och Grekland.

Vårt mest exklusiva träningsredskap är vår kropp, vi fokuserar på att arbeta effektivt med den, men för att göra träningen ännu roligare används även Slöja och Melaya. 

Ta även en titt i våran  Orientaliska Butik För  Kursanmälan  eller frågor, vänligen  Kontakta oss  !


Vi vill att alla ska få uppleva den Orientaliska Dansens mystik 
som under årtusenden fascinerat människan!