Blogg‎ > ‎

Mellanösterns revolution

skickad 31 mars 2011 05:56 av Hayati Magdans   [ uppdaterad 26 mars 2013 09:54 ]
Jag följer med förväntan händelserna nere i Orienten. Land efter Land skapar stora rubriker i våra tidningar och Mellanösterns människor samlas för att tillsammans slåss för demokrati och frihet. Statsöverhuvudena klamrar sig fast vid sin position med näbbar och klor, talar om allt de gjort för folket och hur besvikna de är för att folket sätter sig emot dem. Det de inte nämner är de enorma summor de svindlat folket på, undanlagda miljoners miljarder för att kunna pryda sina egna hus med guld och diamanter, medan folket bor i tält och äter rester från gatorna. 

Revolutionen har eskalerat från Tunisien, till vårt älskade Egypten, vidare till Libyen och även satt sina spår i Jemen, Bahrain, Syrien, Saudiarabien,Iran... 
Ju starkare folket håller ihop, desto säkrare får de inom en snar framtid  igenom de självklara kraven till mänskliga rättigheter. 

Viktigt är att vi som iakttar den expanderande revolutionen i Mellanöstern också bidrar med stöd och hjälp i den mån vi kan. Det duger inte att omvärlden ser på medan ständigt höga diktatorer klädda i ett säreget mode blandat av uniform och en filt över axeln öppnar eld och försöker utrota sitt eget folk. Varje människa och varje land har etiska och moralisk plikter gentemot andra människor och länder. Och förväntansfullt öppnade jag tidningen i morse och såg att även Sverige skickar JAS Gripen plan söderut. Ingen önskar krig och död förutom maktgalna haschmissbrukare. Förhoppningsvis ser vi inom en snar framtid fler och fler länder följa Tunisiens, Egyptens och Libyens exempel att kräva de rättigheter som för oss i Norr verkar vara så självklara att de finns i samhället. Nu och då måste vi finnas där, med stöd, hjälp och hopp!