Blogg‎ > ‎

Frustration och förväntan i älskade Egypten

skickad 8 feb. 2011 13:13 av Hayati Magdans   [ uppdaterad 26 mars 2013 09:56 ]

Google Translate Webpage Helper


Vi följer dagligen händelserna i Egypten, både med frustration och förväntan. Demonstrationerna grundar sig i decennier av enorma klasskillnader i samhället, arbetslöshet, fattigdom och kamp för många familjer att överhuvudtaget få mat på bordet åt sina barn. Missnöjet i Mellanöstern har eskalerat från Tunisien, vidare till Egypten, och nått även Yemen och Jordanien. Möjligtvis får fler människor mod till sig att säga ifrån uppåt. Helt rätt! 

Vår önskan är att det så snart som möjligt lugnar sig med upploppen och att inte fler människor skadas. Åratal av förtryck mot folket har skapat en vrede inom människorna som nu visar sig som enorma eskapader nere i Faraonernas land.  Al Masry Al Youm och andra online-tidningar var stängda under flera dagar och vi har endast kunnat förlita oss på de svenska medierna och de få samtal vi gjort till vänner och familj i norra Egypten. 

Vårt älskade land som vi nu väntar på att få besöka, skickar hem turisterna för att skona utrikes människor från att hamna i kläm mellan vrede och förväntan. Det land som under många år stått emellan konflikter i Mellanöstern är nu i kaos. Vad händer då om fler konflikter uppstår mellan länderna söderut? 

Vi hoppas och önskar att kaoset lägger sig snart och att folket får sin önskan igenom. 
Inför riktiga val och låt folket rösta fram vem som sitter i deras regering. Presidenten får inte ta sig den friheten att behålla sin position i 30 år!
Vi väntar med önskan och förhoppning om demokrati och mänskliga rättigheter i det land som vi så innerligt älskar!