Blogg‎ > ‎

Egyptisk Magdans och Du

skickad 22 maj 2011 03:07 av Hayati Magdans   [ uppdaterad 22 maj 2011 03:20 ]
Den unika Individen - Det är ju Du!

Angående nivåindelningar i kurser och att vara nybörjare 1, 2 - fortsättning 1, 2 , 3  - avancerad 1, 2, 3, 4, 5 . . . . 49, 50 . . .  345 . . . osv.  . . .  . . . .

Vi föredrar att ha en blandad nivå på våra kurser, då det är svårt att klassificera en person som Nybörjare, Fortsättning eller Avancerad. Ännu svårare är det att klassificera sig själv. Om jag dansat i 5 år, är jag avancerad? Eller saknas den riktiga grunden för att börja uppträda. Om jag dansat frekvent i 6 månader, är jag ännu nybörjare? Men jag lär ju mig så snabbt och blir uttråkad i en nybörjarkurs...

Förmågan och hur pass snabbt man tar till sig ny kunskap beror på individen, vilka förkunskaper man har inom dans rent generellt, hur pass intresserad av dans man är, i vilket ändamål man dansar... med mera. 

Eventuella förkunskaper en person har beror på vilken skola denne tidigare gått i, hur lärarna där förklarat/lärt ut, hur länge/ofta personen tränat dans och hur mycket man själv övar hemma/på fritiden. Vissa är nöjda med att dansa en gång i veckan som en kul grej, medan andra frekvent och vilt dansar flera gånger i veckan samt övar hemma. I en och samma kurs kan det finnas 20 olika individer, 20 olika kroppsbyggnader, 20 olika självuppfattningar och således 20 olika nivåer. Alla är vi unika och det är ju fantastiskt!

Vi lägger upp samtliga kurser som så att varje deltagare inom en kurs själv får utvecklas och träna i sin egen takt. Man kan säga att vi ger Er allt inom Dans och Musik och Ni väljer i vilket tempo Ni vill träna, hur pass mycket Ni vill och kroppsligt kan göra och hur ofta Ni vill träna. Dvs en person med stora knäproblem kan mycket väl gå en kurs i Saidi, men jobbar istället djupt och utan hopp och snurrar. Samma Dansstil, samma Steg, samma Musik! På så sätt behöver ingen känna att man inte hänger med, men ingen heller känna att det blir tråkigt! 

För att kunna arbeta på detta sätt krävs ödmjukhet, bildning, kunskap och pedagogik av läraren. Allt detta och mycket mer har våra lärare! Hos oss behöver Du aldrig känna att Du inte blir "sedd". Tveka aldrig att fråga, önska och säga vad Du tänker till oss!

Varmt välkommen - Ahlan wa Sahlan!